David, de man naar Gods hart                    Muziekstuk van André van Vliet

 

“David was de man naar Gods hart. Niet omdat hij z`n voorbeeldig leven had. Daar zijn voorbeelden genoeg van. En toch was David de geliefde, d.w.z. God heeft hem lief, niet omdat zijn leven er zo leuk uit zag, lees de geschiedenis maar na. Maar waarom dan “geliefd” Omdat hij zelf voelde dat hij geliefd was bij God als geen ander. Hij voelde zich zo gelukkig, “ik ben geliefd, God heeft mij lief”. Door het geloof, door zijn vertrouwen te stellen op God, voelt hij dat God hem boven alles lief heeft. Dat het de liefde van God is dat hij alles beleven kan zoals het ging in zijn leven. Als we de lijn doortrekken komen we bij de Messias uit. Daarom heet de Messias “zoon van David, daarom horen we “En zie, een stem uit de hemelen zeide: Deze is mijn Zoon, de geliefde, in wie Ik mijn welbehagen heb” { Matth.3 vers 17}. God bouwt de wereld door de Zoon, Hij voelt dat Hij bij de Vader geliefd is, wat Zijn lot ook mag zijn. God zegt: Ik stuur de Ben-David, de zoon van David in de wereld en je zult zien: Hij zal / heeft de wereld verlost van zonde en ongerechtigheid. De wereld is weggelopen, maar zal door de Goede Herder worden teruggehaald. Die motor drijft de wereld naar het Centrum van de liefde, onze Vader die in de hemel is.”

 

30 mei 2015
Uitgevoerd door: Shining - Bergschenhoek, De Lofstem - Hoevelaken en Musica Pro Deo in de GKV Het Baken - Anthonie van Dijcklaan 1, 2661 TP Bergschenhoek

 

Musici: Aalt van de Beek - violist, Dennis de Bruijn - pianist, Jasper en Theo ter Burg - trompettisten, Bert Groothedde - slagwerker, Bianca de Vrind - fluitiste.

solisten: Angela Stubbe - sopraan, Gerard de Goeij - bariton.

Lector Joseba van Egom.                                                           Algehele leiding Warno Ruting.

 

6 juni 2015

 

Uitgevoerd door: De Lofstem - Hoevelaken, Shining - Bergschenhoek en Musica Pro Deo in de RK Kerk - Hessenweg 325, Achterveld

Musici - solisten als bovenstaand bij 30 mei.       

 Algehele leiding Warno Ruting.

 

 

8 februari 2020

 

Dit was ons lustrumconcert en deze hebben we samen uitgevoerd met De Lofstem - Hoevelaken.

De componist van het stuk nl. André van Vliet begeleidde ons op de piano.

Verder werkten hier aan mee:

Bert Groothedde - slagwerker, Bianca de Vrind - fluitiste/hobo, Aleida Groeneveld - viool, Anita van Soest - trompet, Jan Gerrit Vliering - trompet.

Solisten: Annelies Schep - sopraan, Gerard de Goeij - bariton, Annejaap Soldaat - tenor,.

Lector  Gozina van Middelkoop-van de Water,              Algehele leiding Warno Ruting.