Warno Ruting (*1978) begon op 6-jarige leeftijd met orgellessen bij Koos Damman aan de Woerdense Streekmuziekschool. In 1992 werd drs. Ad van Pelt zijn orgelleraar. Daarnaast volgde hij diverse lessen bij Leo van Doesselaar (romantiek), Theo Teunissen en Gijsbert Lekkerkerker (improvisatie). Hierna volgde hij diverse cursussen in Ermelo (kinderkoren) en Rotterdam (Kunstgebouw, koordirectie). Aan de Hogeschool voor Muziek De Bourdon volgde hij theorie, koorvorming en slagtechniek bij o.a. Gerrit Fokkema, Frans Schouten en Ton van der Valk.

Bij de koorleden appelleert Warno nadrukkelijk aan het inleven van de tekst. Betrokkenheid bij de inhoud van de delen en de context leidt tot betere expressie en dynamiek, waarmee een bezield resultaat wordt behaald.

 

Andere koren waarbij Ruting dirigent is:

 Vanuit Linschoten geeft hij al geruime tijd orgel- en pianolessen aan ca. 40 leerlingen. Zij komen uit Linschoten, Woerden, Zegveld, Oudewater en Montfoort. In Waarder, Driebruggen en Oudewater geeft hij les aan huis. Hij is organist van de Herv. Kerken te Tull en ‘t Waal, Linschoten, Huizen (Nieuwekerk) en Zeist (Sionskerk). Regelmatig werkt hij mee als organist, pianist of dirigent aan koorconcerten en CD-opnamen. Daarnaast speelt hij bij diverse kleinschalige concerten klassieke muziek op orgel en piano.Ook bij diverse gelegenheden, zoals bruiloften, recepties, jubilea, diners en exposities speelt hij rustige pianomuziek, of op wens van de opdracht ook andere muziek. Hij helpt u graag zoeken wat bij uw gelegenheid past. In 2011 verscheen zijn eerste piano-CD “Colours of my mind”.